Sladový květ je z hlediska krmivářského nejvýznamnějším vedlejším produktem sladařského průmyslu. Dobře se uplatňuje zejména ve směsných krmných dávkách. Je dobře přijímán a podporuje příjem dalších krmiv.
Příznivé účinky má i na laktaci. Sladový květ je významným zdrojem dusíkatých látek (250g/kg) a je vhodný zejména do krmných dávek pro skot. Mimo svůj obsah dusíkatých látek, působí aromaticky a zchutňuje krmné dávky. Kromě vysokého obsahu bílkovin je sladový květ významný také obsahem minerálních látek, vitamínů a enzymů.
Obsahuje vitaminy A1, A2, B1, B2, B6, kyselinu pantotenovou, nikotinovou, nikotinamid, biotin, inositol, kyselinu p-aminobenzoovou, kyselinu listovou, Lactobacillus cassei faktor, rhizopterin a dále vitaminy C, D a E. Z enzymů obsahuje sladový květ hlavně proteoloytické a amylolytické enzymy. Ve sladovém květu byly zjištěny i organické kyseliny: jablečná, asparagová, jantarová, octová, propionová, citrónová a vyšší mastné kyseliny, polytenoly, cholesterin, olejovité látky, pryskyřice, vosky a cukry.
Odborné zdroje uvádějí, že "dobrý nezkažený sladový květ je pro svůj obsah bílkovin, fosforu a energetickou hodnotou žádoucím krmivem zejména skotu". Jeho obsah v krmivu by neměl překročit 10 - 15%, vyšší dávky způsobují hořknutí mléka. S opatrností by se měl také podávat podávat březím zvířatům.
Tento produkt byl přidán dne Čtvrtek 09. únor 2012.